– Nem takarít, a takarítással, a kuka tisztántartásával, kihúzásával megbízott vállalkozó! Pedig mi (jól?)megfizetjük, ez a dolga!

– Minek szelektáljam/tépjem össze a szemetet, hisz más sem csinálja meg?! 

– Úgysem látja senki, ha leteszem a hűtőt, majd megoldja, akit zavar!

– Miért nem oldja meg a bűzt és a szemétkérdést a közös képviselő? Hiszen ezért fizetjük!

– Felmondok, mert ne nekem kelljem más szemetét tapogatnom! Miért nem tudja a lakó belehelyezni a szemetet a kukába, miért kell ezt is nekem megcsinálni? Miért kell a kuka tetejére állítani egy vibrátort? Ez komoly?

– Nem munkaköröm a kukába egyben bedobott kartondobozok szétszedése, a beletett vagy mellé letett motorolaj elszállítása, ágyrács szétszedése stb, stb…

– Nem vállalom tovább ezen az áron, mert a szemét rendezése a kihúzás előtt plusz másfél órát vesz igénybe.

– Már a harmadik Vállalkozó mond fel, mert lehetetlen küldetés a munkája, a Tulajdonosok a rendet, tisztaságot követelik, de a szemét lerakásának kultúrája nem változik, – mondhatnánk – nincs. Honnan szerezzek ismét egy vállalkozót? És vajon beleférünk az új vállalkozó áraival a költségvetési tervbe??

– Ma megint jött egy telefon/email, hogy a vállalkozó két hét után újra mossa ki a kukát (amely negyedévente van a szerződésében-már, ha benne van), mert a be nem kötött zacskók miatt ételmaradék, sütéshez használt olaj stb… van kiborulva.

– A vállalkozó telefonál, hogy a kukák mellé letett hűtővel, akkumulátorral, tükörrel mi legyen?

– Lakó telefonál: Büdös van és a múlt héten láttam egy patkányt! Kérném az intézkedést!

Életképek 2023